Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият български филм "Клопка" на Надежда Косева в кината от 1 ноември (ТРЕЙЛЪР)

07 октомври 2024, 12:40 часа • 298 прочитания

След като откри 28-ия София Филм Фест през тази година, дойде и моментът за представяне на "Клопка" в кината в цялата страна. Филмът на Надежда Косева, ще се срещне с българските зрители от 1 ноември. Филмът имаше своята световна премиера в Сао Пауло и е копродукция между България и Германия. 

На 42-тото издание на "Златна Роза" "Клопка" взе наградите за главна мъжка роля за Александър Трифонов, за операторско майсторство на Кирил Проданов и специалната награда на журито за пълнометражен филм.

Още: Гледайте тийзър на новия български филм "КЛАС 90" (ВИДЕО)

Още за "Клопка"

Опазването на природата и грижата за децата ни са в основата на филма. В центъра на историята е Йово, който живее в хармония с природата на брега на река Дунав. Всичко обаче се променя, когато в селото пристига важен инвеститор с желание да инвестира в депо за високорадиоактивни ядрени отпадъци и властта и хората в селото са готови да съдействат. Йово се оказва сам срещу "зверовете".

Снимка: Purple Rain Distribution

Филмът е заснет на живописни локации в България, които ще припомнят на зрителите колко красива е природата ни и колко е важно да я опазим. "Еко темата е важен момент и дори мога да кажа, че е скрит герой във филма. За мен начинът, по който се отнасяме към природата е показателен за това как се отнасяме с близките и семейството ни. Надявам се, че чрез "Клопка" повече хора ще се замислят и разбира се, че ще я пазят", споделя Надежда Косева.

"Клопка" е по сценарий на Боян Папазов. В главната роля е Александър Трифонов, ще видим още Яница Атанасова, Дан Николов, Михаил Стоянов, Камен Калев, Николай Тодоров, Николай Чобански. Зад камерата е операторът Кирил Проданов, художник е Ивелина Минева, музиката е на Ашер Голдшмит, за звука отговарят Момчил Божков и Андреас Хилдебранд, а монтажът е дело на Нина Алтъпармакова. Продуценти са Владимир Андреев (БЪРЪ Филм), Херберт Шверинг и Кристине Кяук (Койн Филм, Германия), с подкрепата на ИА Национален филмов център и в копродукция с БНТ.

Още: Виктор Божинов: Измамна схема стои зад избора на филма "Триумф" за предложение за "Оскар"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес