Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специална филмова селекция с Киану Рийвс в EON видеотека през октомври

02 октомври 2024, 18:35 часа • 400 прочитания

Той е истински виртуоз, който завладя сърцата на зрителите по целия свят. Живее на границата между реалното и илюзията. Заснел е над 80 филма, екшън сцените са му в кръвта, а харизмата и скромността продължават да вдъхновяват различните поколения. И ако все още не сте разпознали личността, която описваме - става дума за забележителния канадски актьор – Киану Рийвс.

Именно той е в центъра на новата филмова селекция в EON Видеотека на Vivacom. С нея зрителите имат възможност да се потопят в едни от най-известните филми на неповторимия актьор, който с всяка своя роля успява да провокира вълнуващи емоции.

Още: Особнякът Киану Рийвс на 60: Чистата душа на Холивуд

Тематичната селекция започва с една от най-обичаните поредици на съвременното кино – „Матрицата“. Първият филм от нея ни потапя в света на Нео, компютърният хакер, който разбира, че животът му е сложна измама, създадена от зъл киберинтелект, и заедно с бунтовника Морфей и неустоимата Тринити, се бори да освободи човечеството от тази илюзия, наречена матрица. В следващата част от трилогията - Матрицата: Презареждане, тримата герои се връщат обратно в матрицата и се изправят пред опустошителни заплахи, които застрашават последния бастион на човечеството – Зион. Там те се  сблъскват с нови врагове и преодоляват собствените си страхове в стремежа си да спасят човечеството. Накрая Нео, Морфей и Тринити се пренасят в третата част Матрицата: Революции, където и провеждат финалната битка за последния град от реалния свят, останал непревзет от машините, поробили човешката раса.

Още: Дебют на Киану Рийвс на Бродуей с роля във "В очакване на Годо"

Част от поредицата е и документалният филм Матрицата: Поколение, който показва как трилогията се превърна в един истински феномен, които не само преобърна киноиндустрията, но и предвиди част от днешните социални и технологични предизвикателства.

Освен в революционната сага, зрителите ще могат да се потопят и в трилъри като „Улични крале“,  където Киану Рийвс влиза в ролята на опитен полицай, който е изправен пред корупция и морални дилеми в свят, изпълнен с насилие и предателства. Не по-малко интригуващата е и история в „Престъплението на Хенри“, където обикновен мъж на име Хенри, е несправедливо обвинен за банков обир, но твърдо решен да извърши престъплението, за което вече е бил наказан.

Още: Киану Рийвс и Сандра Бълок са готови да участват в "Скорост 3"?

Специалната селекция посветена на Киану Рийвс ще намерите и драматичния филм „Трима в нощта“, който проследява един ден от живота на Джон и неговите красиви приятелки, които тръгват по пътя на самоопознаването.

Пожелаваме ви приятно гледане в EON Видеотека на Vivacom и в компанията на Киану Рийвс.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес