Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Пеевски е големият слон в стаята

07 октомври 2024, 15:31 часа • 544 прочитания

Проява на непростимо политическо късогледство е да се мисли, че основният въпрос на тези избори не е пленяването на държавата и на демокрацията от Пеевски. В ППДБ има хора, които си мислят, че ще имат реален шанс да преговарят с Борисов, за пореден път, ще го убедат да се разграничи от Пеевски, въпреки че сами знаят, че това е невъзможно.

Пеевски не може да спечели тези избори, и вероятно гласовете, които ще си купи няма да го поставят на място, което да определя съдбата на правителство, но контролът му върху ГЕРБ го прави незаобиколим фактор. Само политически слепец може да си мисли, че има хипотеза, при която Борисов изобщо се откъсва от Пеевски и така да се надява да се "договори".

Още: Пеевски инвестирал над 100 млн. лева за купуване на гласове? Появи се списък с търговци по региони (СНИМКИ)

Но някои в ППДБ продължават искат да бъдат министри, председатели на парламент и прочие лични цели, да решат личното си и партийно уравнение, преди уравнението на демокрацията и бъдещето на България. Нека кажа - тези избори единствено могат да произведат правителство без ППДБ и без ДПС Доган.

Това е реалният план на Пеевски и за това той тепърва ще разгръща дезинформационна и кална кампания, която не сме виждали. Хвалил се е че има повече пари за купуване на гласове, отколкото всички други партии, взети заедно и умножено по пъти!

Още: Илиян Василев: Контрабандата продължава да пълни касите на политици

Защо някои политици от ППДБ мълчат и се говорят по начин, който изглежда в паралелен свят - рационален, разумен, говорят за бъдеще, което може и да не настъпи, ако Пеевски спечели. За някои от тях перспективата за опозиция не се вмества в мераците за управление.

Пеевски е големият слон в стаята и ако не забелязваш смъртната опасност за държавата и за демокрация, значи нямаш елементарни политически инстинкти. Без да се върне усещането за справедливост и честност на изборите, хората ще си останат в къщи и никой не може да ги вини за това. Единственото, което може да ги изкара от апатията е "революционно" действие - остра и пряка конфронтация със Злото. Да им се говори за тревички и озеленяване, когато къщата на българската демокрация гори, е нелепост.

Илиян Василев, Фейсбук

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес