Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Показаха рали бегачката Fiesta R5

24 юни 2013, 16:46 часа • 27519 прочитания

Първата новост, която се забелязва в R5, са новите сиво-червени цветове. Задвижването е поверено на подобрен 1,6-литров EcoBoost двигател, а от M-Sport твърдят, че 90% от автомобила е проектиран и произведен от бял лист хартия. Официалният WRC дебют на Fiesta R5 ще се състои в Neste Oil Rally Finland през август. Между 27 и 29 юни обаче автомобилът ще направи един пробен старт в Geko Ypres Rally (June 27-29) с Тиери Нувил и Никола Гилсол зад волана.

Малкъм Уилсън изказа увереност, че трудната работа ще върне дивиденти предвид добрите резултати в тестовете. Той разкри, че M-Sport вече има 18 поръчки за R5, а това било доказателство за доверието на световния рали спорт в компанията му да произведе конкурентна и надеждна кола.

Подробности за автомобила ще бъдат разпространени в разгара на лятото.

Тази новина идва на фона на четвъртата победа на Ожие с неговия VW Polo. Така пилотът на VW вече има 64 точки аванс пред втория в класирането, който е съекипникът му Яри-Мати Латвала (с една победа). В момента WRC изглежда обезсмислен по отношение на конкуренцията. Поради тази причина ФИА поломи VW да спре развитието на автомобила си, на което немския концерн се съгласие.

Междувременно Сел Льоб, който доскоро обезсмисляше шампионата заяви, че все още има голяма вероятност той и Citroen догодина на участват в Световния шампионат за туристически автомобили. Остава да видим дали това ще се случи, както и с голямо нетърпение очакваме изкачването на връх „Пайк“ в Колорадо, където Льоб ще гони победата с Peugeot.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес