Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-интересното от Ford, Volvo и Land Rover на автосалона в София

17 октомври 2024, 16:25 часа • 382 прочитания

Само две са сериозните автомобилни изложения в Европа през тази година – в Париж и в София. И двете са през октомври, като българското е последното за 2024 г. То отваря врати да посетители в събота (19 октомври) и ще работи до следващата неделя (27 октомври), като традиционно се провежда в Интер Експо Център.

В залите ще бъдат изложени над 200 експоната, като близо 40 са изцяло електрически, а повече от 100 са оборудвани в хибридно задвижване. Премиерите на нови модели са 50, като посетителите ще имат възможност да видят и някои суперколи, непоказвани досега у нас. А един от закупилите билет за автосалона ще си тръгне с чисто нова кола, като ще може да избира от общо 12 модела.

Още: Ford възкреси легендарен модел

На автосалона в София ще бъдат показани и редица впечатляващи автомобили на марките, чийто представител в България е компанията „Мото Пфое“ - Ford, Volvo и Land Rover. Две предпремиери и четири премиери ще демонстрират настоящето и бъдещето на Ford в Европа. На щанда на американската марка на автосалона ще има изключително богат избор на задвижвания, в това число 6- и 8- цилиндрови двигатели, хибриди и модели с чисто електрическо задвижване.

Голямата новост ще бъде предпремиерното представяне на изцяло електрическите Ford Explorer и Ford Capri в България. Големият Explorer е един от най-технологичните автомобили на Форд с нов прогресивен дизайнерски език и куп иновации. Той е първият електрически автомобил на Ford, разработен и произведен в Европа, който съчетава германско инженерство, американски стил и отлично стандартно оборудване, включващо дори масаж на седалките стандартно и автономен пробег до 602 км с едно зареждане.

Посетителите на автосалона ще имат възможност да се запознаят и с един легендарен модел – Ford Capri, който се завръща с обновена, модерна визия и 100% електрическо задвижване - супер съчетание на стил и динамика. Днес наследството на Capri от 70-те години е устойчив, мощен, бърз и по-функционален от всякога. Новият електромобил ще се предлага със задно предаване или задвижване 4х4 и стандартно ще предлага изключително богато оборудване. Очакваният пробег е до около 600 км с едно зареждане на батериите.

Един от най-впечатляващите SUV на салона е новият Ford Kuga, който дебютира със значително обновен дизайн. Неговата версия Full Hybrid предлага удобството и комфорта на електрифицирана задвижваща система с пробег до 900 км с един резервоар и до 64% чист електрически пробег в града.

Новият Ford Puma определено няма да остане незабелязан на Автосалон София 2024. Този модел е сред най-очакваните в сегмента на компактните кросоувъри, предлагащ комбинация от иновации и стил. Със своя модерен дизайн и усъвършенствани технологии, Ford Puma е перфектното решение както за градски условия, така и за приключения извън града.

Още: Volvo стартира производството на EX90

След моделите на Ford e и новото седмо поколение Mustang Dark Horse с 5,0-литров V8 двигател, комбиниращ класическия дизайн на Mustang с модерни технологии за управление и безопасност. А за почитателите на електрическите, но все така мощни автомобили, Ford ще предостави възможността да се докоснат до Mustang Mach-E GT.

На щанда на Ford отново ще бъде изложен и изцяло новото поколение на легендарният Ford Bronco, който се завръща на световната сцена с уникален дизайн и впечатляващи офроуд възможности. Там ще бъде и Tourneo Courier, оборудван д нови иновативни решения за удобство и пространство. На Автомобилен салон София 2024 ще ни очаква и новият Ford Focus - един от най-обичаните модели на марката.

Голяма звезда на американската марка в София обаче ще бъде суперколата Ford GT. Създаден за пистата, но легален и на пътя, Ford GT не е просто автомобил, а икона, събрала в себе си десетилетия на иновативни технологии и резултати в автомобилния спорт.

Посетителите на изложението ще видят и най-ексклузивният Range Rover SV, който идва в България с цена от 580 000 лева. Това е само едно от предложенията на луксозните британски марки Range Rover, Land Rover Defender, Discovery и Jaguar. Компанията премиерно ще покаже най-новите версии на флагмана Range Rover – именно SV и Range Rover Sport SV Edition.

Редом до тях ще бъдат и усъвършенствания Range Rover Velar, всъдеходът Land Rover Defender 110 и изцяло обновеният Land Rover Discovery Sport с модерен и по-луксозен интериор.

Голямата новост от Volvo на Автосалон София 2024 ще бъде премиерното представяне на изцяло електрическия флагман EX90 в България. Тази година Volvo Cars ще посрещне своите почитатели с най-екологичния и зелен щанд на Автомобилен салон София 2024.

Всички експонати на шведската марка ще бъдат електрически или plug-in хибридни автомобили, в съответствие с глобалната мисия на Volvo за устойчиво бъдеще, иновации и безопасност с акцент върху електрификацията и грижата за околната среда.

На щанда на шведската марка тази година ще блести и най-малката звезда в електрическото семейство на Volvo - EX30. Моделът вече има страхотен старт - той беше избран за Световен градски автомобил на годината и вече е в челната тройка на най-продаваните електрически автомобили в Европа.

Устойчивото портфолио на Volvo на автосалона ще бъде завършено със световните бестселъри на марката - XC60 и XC90, които ще бъдат с plug-in хибридно задвижване, осигуряващо максимална мощност от 455 к.с. електрическа автономност.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес