Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Спартак Варна взимали 5-цифрени заплати, пари за всички няма

17 октомври 2024, 17:28 часа • 838 прочитания

Бизнесменът Павлин Николов направи интересни разкрития за финансовото състояние на Спартак Варна и обяви какви заплати взимат някои от футболистите на "соколите". По информация изнесена от него към настоящия момент в клуба няма пари за всички.

В Спартак няколко футболисти взимат 15-20 хиляди лева

"Аз съм се оттеглил от оперативната дейност, в момента съм я възложил на Иван Иванов. Смятам, че нещата може да станат. Нещата няма да са на досегашното ниво, защото за да са както досега, ще трябват доста сериозни финанси. Ще трябва да освободим малко по-скъпи футболисти, защото имаме такива по 15-20 хиляди лева. Фонд работна заплата е над 220 хиляди лева, без новите трима, които идват. Това е само на отборът. 40 000 лв. на администрация, 40 000 на втория отбор“, каза Николов пред dsport.

ОЩЕ: „Филмът със самоиздържането на Спартак Варна на този етап е напълно невъзможен“

Спартак Варна

Ще се решава на кого ще се плати

„Пътуване и част от заплатите ще бъдат осигурени. Има някакви средства в Спартак, около 70-80 хиляди лева, но изпълнителният директор ще реши на кого да ги плати – на администрацията или на футболистите", разкри още бизнесменът, според когото "онзи отгоре" му казва :„Павлине, това нещо не е за теб“. Павлин Николов и официално ще напусне Спартак Варна след провеждане на извънредно заседание на Управителния съвет на клуба.

ОЩЕ: Собственикът на Спартак Вн: Инвестирах 10 млн. лева в клуба, малко вероятно е да се намери будала като мен

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес