Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легендата Джуджаро ще помага на китайци

30 август 2016, 14:35 часа • 1873 прочитания

Китайската компания TechRules предизвика сензация на автосалона в Женева през пролетта, като показа електрическа суперкола. Тя е изцяло собствена разработка, като е оборудван с 6 електромотора. Прототипът е все по-близо до серийно производство, като за излизането му на пазара ще помогне легандарният италиански дизайнер Джорджето Джударо, съобщава Autonews.

Ръководителите на проекта TechRules са привлекли на само знаменития италианец, но и сина му Фабрицио. Подробности около сътрудничеството им засега не се съобщават, като не е ясно и как точно двамата ще  помогнат на китайците, тъй като техният автомобил изглежда напълно готов. Най-вероятно баща и син Джуджаро ще имат за задача да преработят някои от чертите на модела, за да могат да улеснят пускането му в производство.

Хиперколата с кодово име GT96 разполага с обща мощност от 1044 к.с., идваща от 6 електромотора. Два от тях задвижват предните колела, докато на всяко от задните са разположени по 2 електрически двигателя. Твърди се, че тази комбинация позволява на автомобила ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди.

Особеност на конструкцията на машината е малък турбогенератор, който работи на природен газ. Благодарение на електричеството, което той изработва, TechRules GT96 ще може да измине около 2000 км само с едно зареждане.

По предварителни данни китайците смятат да произведат 25 бройки от хиперколата си, като в тях ще бъде включена и модификация, презназначена единствено за каране на писта. Серийната версия на GT96 ще бъде представена на автосалона в Женева през март 2017 г.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес