Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Латвийци направиха най-скъпия волан в света

25 октомври 2016, 15:10 часа • 6168 прочитания

Компанията от Рига – Dartz Motors, която е собственик на търговската марка Prombron, представи поредния си автомобил. Това е луксозният и скъп всъдеход Black Alligator (Черен алигатор), който се присъединява към създадените по-рано Prombron Black Snake (Черна змия) и Prombron Black Shark (Черна акула). „Алигаторът” е направен по поръчка на клиент от Индия.

В основата на автомобила е всъдеходът Mercedes-AMG GLS 63, който е получил нова каросерия и нов салон, направен от кожа на алигатор. Там се намира и най-скъпият волан, поставян в автомобил. За неговото създаване е използвана кожа от скат с инкрустирани 292 черни диаманта и 2 рубина. Бутоните са от чисто злато, а логото на Dartz Motorz – от бяло злато.

Сред допълнителните аксесоари са ключодържател и прибори от самолет, но те са по-скоро декоративни. Цената на автомобила не се съобщава, като от компанията намекнаха, че става дума за сума с 6 нули. Освен, че ще бъде много скъп, Dartz Prombron Black Alligator трябва да се превърне и в най-мощният всъдеход на света. Твърди, че се моторът му ще развива 1500 к.с.

Все още не е ясно дали Prombron Black Alligator ще последва съдбата на Black Snake и Black Shark, които първоначално излязоха в една-единствено бройка, но след това от тях бяха произведени серии от по 10 екземпляра. Всичко ще зависи от решението на клиента, поръчал автомобила.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес