Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американско издание включи Lada Niva в класация на най-лошите SUV

16 юни 2023, 15:37 часа • 3235 прочитания

През миналата година Lada Niva попадна в престижна класация за най-здравите и надеждни SUV за всички времена. Този рейтинг беше създаден от американското издание Hotcars. Сега обаче явно е време за антикласация на същата тема, като негова автор е друга интернет-медия от САЩ - Brake For It.

В нейния анализ на най-лошите SUV в историята едно от челните места е именно за руския всъдеход. Материалът е озаглавен „Най-лошите джипове, които на практика са безполезни“, като на Niva е обърнато специално внимание.

„Lada Niva изглежда, че може да премине през сериозен офроуд. Това е отчасти вярно, но колата е известна преди всичко с лошо качество на изработка и много механични проблеми. Всъщност това е един от най-ненадеждните 4x4, които все още можете да си купите. Ако се озовете зад волана, очаквайте да чуете симфония от обезпокоителни щурци, странни звуци, идващи от двигателя и трансмисията, категоричен е авторът на материала.

Най-любопитното в случая е, че в същата класация намират място и някои забележителни SUV, известни с превъзходни способности за офроуд – като Mercedes-Benz G-Class, Hummer и Land Rover Discovery. Критиките не са подминали и други много популярни модели от този клас - Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne Turbo и BMW X5.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес