Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Сезонът е провал": ЦСКА ще се отплаща на феновете си в последния мач

30 май 2024, 13:48 часа • 2644 прочитания

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев се изказа по повод изминалия сезон по време на пресконференция преди баража с ЦСКА 1948 за място в Европа. Белчев определи сезона като провал и изказа очакванията си към предстоящия мач. 

"Сезонът е провал, ние сме длъжници на феновете. Надявам се утре също колкото може повече хора да ни подкрепят и да им се отблагодарим с една победа, да опитаме да си върнем доверието им. Очакваме да се върнем на победния път, макар в последна среща. Очакваме да покажем по-добро лице от предишните мачове и да победим", каза Стамен Белчев.

"Готови сме и за продължения, и за дузпи", каза Стамен Белчев преди мача с ЦСКА 1948

Стамен Белчев

Специалистът от Хасково е подготвил стратегия и резервен план и ще разчита на играчите си да следват указанията му. Основната идея на Белчев е неговият отбор да контролира мача. Той добави и с каква нагласа влизат в срещата: "Готови сме за всичко, и за продължения, и за дузпи. Психиката винаги е важен елемент от футбола и спорта. Трябва да има баланс между желание и емоции, да не прегорим в мача. Мач като мач, трябва да покажем най-доброто и всеки да бъде полезен за отбора. Играчите трябва да се раздават за клуба." 

ЦСКА и ЦСКА 1948 в сблъсък за мястото в Европа

В изказването си Белчев акцентира върху това какво ще се случи при нежелан развой на мача: "Ако нещата не се получат, изцяло поемам отговорността. Аз съм треньор, без значение за кой отбор. Ще си поема моята отговорност, без значение за колко време съм тук."

Стамен Белчев

След редица неубедителни резултати на ЦСКА стана ясно, че Стамен Белчев няма да продължи на поста си начело на "червените". Името на следващия наставник ще бъде обявено през идната седмица, като се твърди, че чужденец ще води отбора през следващия сезон. Но първо предстои да се разбере кой ще спечели място в квалификациите на Лигата на конференциите. Мачът ще се играе в петък на Националния стадион "Васил Левски" от 20:00 часа.

ОЩЕ: Вальо Илиев се закани на ЦСКА: Ще видим кой с кого ще се съобразява

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес