Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец обърна Берое и увеличи аванса си пред ЦСКА на върха (ВИДЕО)

03 май 2023, 22:27 часа • 1329 прочитания

Лудогорец победи Берое с 2:1 в сблъсък от 29-ия кръг на efbet Лига. На „Хювефарма Арена" Ромарио Мойс шокира домакините и откри резултата в 41-вата минута, но в добавеното време на първото полувреме Франко Русо възстанови паритета. Появилият се като резерва Спас Делев направи обрата пълен в 73-тата минута и донесе трите точки на разградчани. Така те дръпнаха пред ЦСКА с 4 пункта на върха в класирането преди "червените" да изиграят срещата си с Хебър.

Игор Тиаго се озова на удобна позиция в 15-ата минута. Бразилецът обаче пропусна да открие. В средата на първата част съдиите отмениха гол на Кирил Десподов заради засада. Натискът на "зелените' се усилваше, а Тиаго пак изтърва. Изненадващо в 41-вата минута заралии поведоха благодарение на майсторско изпълнение на румънеца Ромарио Флорин, който прониза вратаря Падт след пас на Васил Василев.

ОЩЕ: "Шампиони, шампиони": Дивата радост в съблекалнята на Лудогорец (ВИДЕО)

120 секунди по-късно главният рефер Ивайло Стоянов посочи бялата точка, тъй като Десподов падна в наказателното поле. След преглед с ВАР дузпата беше отменена заради засада в хода на нападението. В  добавеното време Франко Русо вкара с глава, засичайки центриране от пряк свободен удар на Десподов.

Лудогорец продължи в същото темпо и след почивката. Гонсалвеш опита акробатично изпълнение, което беше спасено от Гошев. Отмина нова порция пропуски от играчите на Петев преди да се стигне до 73-тата минута. Десподов асистира за втори път, а автор на попадението бе Спас Делев. В заключителните моменти от сблъсъка Берое осъществи финален натиск. Сана и 17-годишният Василев се озоваха на изгодни позиции. И двамата обаче не съумяха да материализират положенията пред тях.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес