Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крумовград удари Берое и сложи край на серията си от 5 поредни загуби (ВИДЕО)

03 декември 2023, 19:46 часа • 1252 прочитания

Крумовград сложи край на негативната си серия от пет поредни загуби във всички турнири, след като победи Берое. Двубоят от 19-ия кръг на Първа лига завърши с минимален успех за новака в елита с 1:0. Единственото попадение в срещата реализира Ренан Ареяс преди почивката.

Крумовград поведе преди почивката 

Берое можеше да поведе в мача още в самото начало, но удар на Вини Трибуле бе изчистен от голлинията от Божидар Кацаров. Крумовград отговори подобаващо и излезе напред в резултата в 15-ата минута. Патрик Луан намери отлично Ренан Ареяс, който с изстрел от движение матира Родриго Ачинели.

Берое тръгна да търси изравнително попадение, но Вини Трибуле на два пъти не успя да преодолее Благой Макенджиев. Крумовград създаде добро положение в 30-ата минута. Ударът на Раян Сенхаджи не успя да намери очертанията на вратата на гостите.

Берое не успя да отговори на предизвикателството 

Крумовград победи Берое с 1:0.

Posted by ПФК Крумовград / PFC Krumovgrad on Sunday, December 3, 2023

В началото на втората част имаше доста спорно положение, след като изстрел на Вини Трибуле бе блокиран от бранител на Крумовград. При ситуацията останаха съмнения за игра с ръка като поради тази причина трябваше да се намеси и ВАР. Положението бе дълго гледано, но в крайна сметка до дузпа не се стигна.

Двата тима продължиха да си разменят опасни атаки, но с пропуски за Крумовград се отличиха Вячеслав Велев и Раян Сенхаджи. Берое също опита да изравни, но силите на играчите на Хосе Луис Ачиари не стигнаха и в крайна сметка заралии загубиха срещата.

След успеха си Крумовград се изкачи на 11-то място във временното класиране в Първа лига с 21 точки. Толкова има и десетият Славия. Берое пък са девети с 24 пункта в актива си.

Вчера пък стана ясно, че новата звезда на Берое ще е готов за игра чак след зимната пауза.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес