Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Расистки скандал: Барселона обвинява Реал Мадрид в "двойни стандарти" (ВИДЕО)

22 юни 2023, 13:47 часа • 2116 прочитания

Голям расистки скандал се заформя в Испания между двата най-големи клуба. Барселона стана новият баскетболен шампион в Лига Ендеса. „Блаугранас“ надделяха над Реал Мадрид с 3-0 победи във финалната серия, която обаче бе белязана от неприятни събития. Обект на дискриминация е бил 18-годишният играч на каталунците Джеймс Наджи.

Барса порица участниците в инцидента и поиска "бърза и решителна реакция" от ръководството на местната лига. Обидните реплики от фенове към Наджи могат да бъдат чути ясно във видео материали на испанските медии, заснели излизането на играчите на "лос кулес" от клубния автобус, съобщава AP. Треньорът на тима Сарунас Ясикевичус пък обвини Реал Мадрид за инцидента и заяви, че от столичния гранд налагат двойни стандарти.

ОЩЕ: Расисткият скандал с Винисиус доведе до 7 ареста в Испания

"Това е жалка история. Чувам често за Винисиус, а сега случаят е подобен. Не мисля, че тези неща отговарят на ценностите на Реал Мадрид и феновете на отбора. Страшно ядосани сме", заяви той. В последната година Винисиус от футболния Реал Мадрид редовно е жертва на дискриминация и клубът зае челна позиция в борбата с расистките прояви.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес