Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Везенков изстреля Олимпиакос към трета поредна Суперкупа на Гърция! (ВИДЕО)

30 септември 2024, 09:19 часа • 1691 прочитания

Олимпиакос спечели третата си поредна Суперкупа на Гърция! Българският национал в редиците на гръцкия тим Александър Везенков вкара две тройки в заключителните 5 минути на мача с европейския шампион Панатинайкос, за да даде преднина от 77:73 и 84:75 на отбора си в решаващите моменти от мача. Двубоят завърши при резултат 86:85 (21:16, 24:22, 18:24, 23:23) в полза на Олимпиакос.

Везенков стана MVP в мача за Суперкупата на Гърция!

Везенков се отчете още с четири борби, една асистенция, един чадър и една открадната топка и бе най-резултатният състезател в срещата с 20 точки. След края на двубоя българинът бе определен за най-полезен играч в мача.

В средата на първата част двубоят бе спрян за около половин час, след като забивка на центъра Моузес Райт нанесе щети на единия от двата коша в залата и той трябваше да бъде ремонтиран. До почивката Олимпиакос поддържаше преднина - 45:38. В третата четвърт Панатинайкос наваксаха изоставането си и дори успяха да поведат с пет точки в края ѝ при 62:57. Последните 10 минути сцената беше на Везенков. Най-добрият български баскетболист заедно с Филип Петрушев и новото попълнение Еван Фурние изведоха тима на Олимпиакос до победата.

Пред по-малко от 2 седмици Везенков спечели първа купа с отбора на Олимпиакос при завръщането си в гръцкия гранд

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес