Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Миг за историята: Представиха Саша Везенков в НБА (ВИДЕО)

01 септември 2023, 12:03 часа • 1510 прочитания

Най-добрият баскетболист на Европа Александър Везенков бе официално представен като играч на отбора от НБА Сакраменто Кингс. Везенков даде пресконференция пред американските медии, на която говори по всички теми, свързани с неговото преминаване в "Лигата на извънземните".

Везенков взе номер 7 в Сакраменто

Везенков ще играе с номер 7, а още с първите си думи даде ясно да се разбере, че предпочита да говори на терена. "За мен случващото се е много важно. Много съм щастлив и развълнуван да съм тук. Да премина в Сакраменто беше голяма стъпка за мен и моята кариера. Благодарен съм на цялата организацията, защото през последния сезон клубът ми показа, че иска да съм тук и съм много щастлив от това."

Първите думи на Саша Везенков в НБА

"Не обичам да говоря много, а да показвам на терена какво мога, радвам се, че имаме отбор, който побеждава и се надявам да мога да помогна с опита си и това, което треньорът иска от мен, за да може отборът да продължи да печели мачове и да се представя все по-добре", започна Александър Везенков.

Българинът добави, че смята трансфера в Сакраменто за правилна крачка в неговото развитие. Везенков сподели още, че от Сакраменто са му показали, че го желаят силно, а също така е усетил сериозна подкрепа и от новите си съотборници.

"Когато трябваше да взема решение, прецених всички положителни и отрицателни страни, както правя винаги. Видях, че тук има светло бъдеще за мен и възможност да помогна на отбора. Осъзнах, че това е мястото за мен. Това е наистина голяма крачка за мен, но всички ме подкрепиха в това решение – семейството, близките, приятелката ми ме подкрепиха. И тук всички ми помагат. Въпреки че съм тук само няколко дни, вече се чувствам у дома си и сякаш вече имам ново семейство", заяви Везенков.

Цялата пресконференция на Александър Везенков можете да гледате във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес