Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шофьор на камион пострадал при преминаване край пожарите в Гърция

24 август 2023, 21:27 часа • 1326 прочитания

Шофьор пострада при пожарите в Гърция. Той е гражданин на Република Северна Македония и е получил наранявания, след като ремаркето му се е запалило при преминаване през район, засегнат от пожари близо до Александропулис. Шофьорът е получил изгаряния, които са третирани в местната болница.

Още: Огнен ад в Гърция, гъст дим покри почти цялата страна (ВИДЕА)

В непосредствена близост има и втори камион с регистрация на Северна Македония, който поради механична неизправност не е в движение. Тримата граждани на Северна Македония, които са били в двата камиона, са били евакуирани навреме и са на път за страната, уточняват в съобщението, цитирано от БТА.

Още: Външното министерство с предупреждение към българите в Гърция заради пожарите

Според актуалната информация, получена от компетентните институции на Гърция, сред загиналите няма граждани на Северна Македония, предаде БТА. Чрез посолството си в Атина и генералното консулство в Солун, Министерството на външните работи в Скопие следи отблизо ситуацията и остава в тясна комуникация с гръцките институции, пише в съобщението, с което призовават ако в засегнатите райони има граждани на Северна Македония, които се нуждаят от помощ, да се свържат с дипломатическите мисии на страната в Солун и Атина.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес