Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черна гора отвори последната глава в преговорите с ЕС

30 юни 2020, 15:10 часа • 832 прочитания

Черна гора отвори осмата, последна глава, в преговорите с Европейския съюз на Междуправителствена конференция в Брюксел днес, 30 юни.

Главата, която е отворена, обхваща защитата на конкуренцията и държавната помощ, а преговорите в тази глава целят ефективно прилагане на политика за защита на конкуренцията, която допринася за подобряване на икономиката, развитието и растежа на компаниите, инвестиции в научни изследвания и развитие, нови продукти, привличане на нови инвестиции, увеличаване на производството и износа“. За това съобщава РТЧГ, цитирана от БГНЕС.

От името на Черна гора в конференцията участваха ръководителят на черногорската мисия в ЕС, посланик Божан Шаркич, а от името на ЕС Ирена Андраши, постоянен представител на Хърватия в ЕС, и Кристиан Даниелсон, генерален директор за европейската политика за съседство и преговорите за присъединяване.

Черна гора започна преговори за членство в ЕС преди осем години и досега е отворила всички глави, като временно затвори за преговори глава 25 - наука и изследвания, 26 - образование и култура и 30 - външни отношения.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес