Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дахер Ламот: Уважаеми медии, без много умисъл и морал, пробутвате удобната излъскана версия на Ал-Кайда

28 май 2021, 10:51 часа • 2440 прочитания

"Еха, в Туитър ме опровергаха и ми пуснаха снимки на жени, участващи в протестите в бунтовническите райони на Сирия. Както виждате са прилежно облечени в елегантно черно и от тях лъха завладяваща либерална демокрация и последна мода еманципация.

Били сврени в ъглите заради благоприличната шериатска забрана за "полово смесване" на публични места. Не, това не е подбрана снимка, а си е точно това, което представляват бунтовниците и контролираните от тях райони", пише анализаторът Дахер Ламот във Фейсбук.

Затова и журналистките на западните телевизии, предаващи оттам, са забрадени, защото е наложен шериат. Или пак не сте го забелязали? Намерете едно видео или снимка, в което не е така?

"А вие, уважаеми медии, ако не сте го схванали, просто послушно, без много умисъл и морал, подкрепяте и пробутвате удобната излъскана версия на Ал-Кайда в Сирия. Затова, ако сте забелязали, няма честни сирийци във вашите студиа, а парашутисти, на които ви е заповядано отгоре каните като "експерти". Искрено се надявам експертите по енергетика и икономика да не са такива, че лошо.

За контраст - неверническите правителствени райони на втората снимка. Слава богу все още има журналисти, които гледат умилителните кадри на протестиращите в Идлеб "бунтовници" и за пореден път задават въпроса "Аве, ама къде са жените там?"

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес