Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жертвите на урагана "Харви" вече са 5

27 август 2017, 19:35 часа • 1779 прочитания

Жертвите на урагана „Харви” в американския щат Тексас вече са петима души, предаде „Хюстън Кроникъл”. Полицията все пак проверява обстоятелствата около смъртните случаи, за да е сигурна, че те се дължат единствено на бедствието.

По-рано стана ясно, че, ако ураганът унищожи напълно повече от 200 млн. домове в американския щат Тексас, какъвто е най-лошият сценарий според специалистите, възстановяването им може да струва около 39, 6 млрд. долара. Това са изчисленията на консултантската фирма по недвижими имоти CoreLogic.

Стихията вече е класифицирана в трета от петте възможни категории на сила и опасност за населението.

Спасителните служби продължават да разчистват развалините, да премахват повалените дървета и обърнатите автомобили в град Рокпорт, който се оказа на пътя на стихията. В същия град са ранени 14 души, предаде БГНЕС.

Кметът на града Чарлз Вакс съобщи по-рано, че много сгради, както жилищни, така и на частни компании, са разрушени напълно.

Най-мощният от 2005 г. насам в САЩ ураган намали силата си до тропическа буря в събота около обяд, но "изключително тежките" наводнения продължават, съобщи Националният център за наблюдение на ураганите. Дъждовете могат да достигнат до 100 литра на кв/м на места и ще продължат до четвъртък, което "може да предизвика катастрофални наводнения и потенциални жертви".

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес