Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пука ли ни изобщо?

08 септември 2015, 12:20 часа • 4913 прочитания

Въпросът е: Пука ли ни изобщо, когато някой се опита да направи нещо? Пука ли ни изобщо, че да го зачетем и да го пазим?

Защото май не ни пука.

След ремонта на Руски паметник Столична община реши да направи нещо невиждано в България - "зелени" трамвайни релси. Е, да, сигурно, по нашенски, го е направила калпаво - с претупване, с некачествени материали, без да вложи максимално усилия.

Но все пак, криво - ляво, видяхме нещо зеленичко, което можеше и да е по-хубаво, но като цяло беше симпатично като идея.

Но не било писано.

Макар че реконструкцията на Руски паметник по принцип беше с цел улесняване на движението - и на трамваите, и на автомобилите, българските шофьори отново решиха, че както и да решат да ги организират, те ще си правят каквото си искат.

На следващия ден, след поставянето на зелените релси, излязоха и първите снимки на коли, минаващи най-невъзмутимо по участъка.

Върхът на наглостта и селянията като душевно състояние беше заседналата в тревата около релсите линейка в събота вечер. Тя така изора зелените релси, че окончателно стана ясно, че у нас е трудно да стане нещо хубаво и да не се намерят дебили, които да го развалят.

Та въпросът отново е: Пука ли ни изобщо, че някой се мъчи да направи нещо? Или понеже сме свикнали цял живот да живеем без правила и контрол, ще си караме през релсите? Какво толкова... Иначе много се радваме на хубавите неща на картинка в другите държави. И цъкаме с език как у нас не е така и псуваме по държавата, че не прави нищо. А когато направи, минаваме право през него.

Затова, господа от Столична община, не ни правете повече зелени релси. Не заслужаваме.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес