Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

03 април 2024, 13:26 часа • 1618 прочитания

Новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца се очаква да бъде готов до края на април, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

До момента строителните дейности включват премахнато старо съоръжение и работа по долната част. По данни на агенцията основата на новия мост е поставена, като това включва стоманобетонните устои, крила, габиони и част от обратния насип. Предстои монтиране на стоманобетонови греди, изливане на пътната плоча и асфалтови дейности.

Новото съоръжение ще е с две ленти за движение и тротоари от двете страни с парапети. Изпълнител на проекта е фирма "ГАРАНТ-90-ЦОНЕВ И СИЕ" ООД, избрана след процедура по ЗОП. Договорът е на стойност 349 736,27 лв., като средствата са осигурени от бюджета на АПИ.

На месечната среща на обекта, в която са участвали представители на АПИ, е била изискана мобилизация за възможно най-скорошно завършване на строежа.

Пътят между Мездра и Роман представлява пряка връзка между областите Ловеч и Враца. Припомняме, че през август миналата година движението беше ограничено за всички превозни средства по стария мост, като трафикът премина по общинската пътна мрежа в Горна Кремена.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес