Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Организират информационна антиспин кампания за младежи във Велико Търново

12 февруари 2016, 10:25 часа • 1754 прочитания

Започва традиционната информационна антиспин акция, която се организира от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Тя ще включва различни инциативи пред Факултета по изобразително изкуство, като началото е 12.00 часа. Това разказа пред Радио „Фокус” – Велико Търново д-р Ана Ангелова, главен експерт в Дирекция „Профилактиката на болестите и промоция на здравето” в РЗИ в старата столица. Кампанията ще стартира с Любовна лотария.

„Тя е подготвена от деца от ученическия клуб на здравето „Живей”, които направиха любовни лотарийни стреч билети. От тях хората ще „печелят” различни награди – целувка, прегръдка, валентинка, балон или презерватив. Ще начертаем и Пътека на любовта.

Тя ще бъде изготвена с цветни тебешири като се очертават стъпалата на хората под формата на сърце. Така ще образуваме една пътека до пункта, в който е лотарията”, обясни още експертът от РЗИ. Ще се проведе и специална блиц анкета с въпрос, свързан с това дали хората са достатъчно толерантни към носителите на вируса. Традиционните безплатни изследвания и консултации за СПИН през тази година ще са в Спортното училище в града. Образователна антиспин кампания ще се проведе и сред ученици от град Златарица.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес