Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подновяват площадките за игра във варненските ясли

24 януари 2019, 12:05 часа • 535 прочитания

На първото си заседание за 2019 година комисията по здравеопазване към Общински съвет- Варна одобри проекторамката на функция "Здравеопаване" в размер на 21,1 млн. лева.

С част от парите ще бъдат подновени площадките за игра на няколко варненски детски ясли. За целта общината ще даде около 2 млн. лева. 

Ремонти са предвидени в детските ясли „Щастливо детство“, „Чуден свят“, „Роза“, „Щурче“. Общината планира рехабилитация също на площадките в „Русалка“, „Звънче“ и „Детелина“.

На заседанието на комисията стана ясно, че през тази година се подготвят няколко нови здравни програми: „Хипотерапия и рехабилитация на деца с увреждания и проблеми в развитието” – основно за деца с ДЦП, Синдром на Даун и аутизъм; “Зеленият двор на Варна” – за ранно разпознаване на симптомите на отклонения във физическото, емоционалното и психомоторното развитие на деца от 0-3 г.; „Грижа за деца с диабет и редки ендокринни заболявания”. Други нови програми с общинско финансиране са за скрининг на заболяванията на щитовидната жлеза, белия дроб, маточната шийка, простатната жлеза, рак на гърдата.

 

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес