Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогонете ЗАВИНАГИ къртиците с ЧАСОВНИК

28 май 2021, 13:35 часа

Къртицата е един от онези вредители, които всеки ненавижда и иска да прогони от дома си. Тези малки животни с остри муцуни, са способни да нанесат множество поражения на биологичното земеделие.

Почти всеки един градинар е водил ожесточени битки с къртици и в много от случите не успява да ги победи. Често се случва да прибегнем до всякакви химични разтвори, които успяват да засегнат плодовете и зеленчуците, отглеждани в двора.

Ако не сте почитатели на химичните оръжия и предпочитате да се справите с къртиците по хуманен начин, ние ви предлагаме да се оборудвате с един или повече обикновени будилници. Питате ли се защо? Имайте търпение, тепърва ще разберете.

Защитете градината си от вредители! Ето какво трябва да знаете

Как будилникът прогонва къртиците?

Ако страдате от нашествия на къртици и ви е омръзнало да наблюдавате ровове сред лехите, опитайте да ги прогоните, благодарение на обикновения будилник, сътворен преди стотици години.

Този метод е изпитат многократно и резултатите от него са доказани. Животните не се умъртвяват, нито се добавят отрови към почвата.

Нужно е да си приготвите два буркана и два будилника. Настройте алармите за 6 сутринта и 12 вечерта. Поставете часовникарските изделия в бурканите и ги затворете с капачката.

Направете това и ще забравите за къртиците в градината

Издълбайте малки дупки, колкото да поберете бурканите в тях. Гледайте да са на дълбочина около 20 – 30 см. Направете ги в противоположни краища на двора. Заровете часовниците в тях.

Можете да сте сигурни, че когато алармите се активират, къртиците ще избягат от дворното пространство.

Този метод може да се прилага няколко последователни години, докато не се уверите, че от вредителите няма и следа.

Бъдете с крачка пред тях и не им позволявайте да нанесат поражения на плодовете и зеленчуците във вашата градина!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес