Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как и колко често трябва да перете възглавниците си

02 декември 2020, 09:35 часа

Що се отнася до спалното бельо, сигурно сте внимателни при смяната и прането на чаршафите и завивките си, но можете ли да кажете същото и за вашите възглавници? Тъй като възглавниците могат да станат дом на различни живи организми, мъртва кожа и прахови акари, важно е да се уверите, че те получават точно толкова внимание, колкото всички останали части на вашето легло.

Как се перат възглавници?

Повечето възглавници, включително тези с памук и пера, могат да се перат в пералня с помощта на вода до 30 градуса и по-нежен цикъл. Много малко модели имат нужда от химическо чистене, като например възглавниците с мемори пяна.

ПРЕЗ КОЛКО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА СМЕНЯТЕ КУХНЕНСКИ ГЪБИ

Колко често трябва да перете възглавници?

Възглавниците имат малко по-голям „гратисен” период от завивките, така че два-три пъти годишно е достатъчно. Що се отнася до калъфките, перете ги с заедно със спалното си бельо, което би трябвало да е веднъж седмично.

След като ги изперете, съвсем спокойно можете да оставите възглавниците си да изсъхнат на въздух. В случай, че предпочитате да използвате сушилнята си и възглавницата ви не е пълна със запалим пълнеж като пух и памук, не забравяйте да добавите няколко тенис топки в барабана на уреда.

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес