Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сензацията в италианския тенис вбеси феновете на Синер с коментар за Алкарас

26 септември 2024, 15:48 часа • 1756 прочитания

Новата звезда на италианския тенис Флавио Коболи си навлече гнева на феновете в родината си. Коболи привлече вниманието на голямата сценат с таланта си, който бе забелязан от мнозина, дори от великия Роджър Федерер. Швейцарската легенда даже го извика да бъде част от отбора на Европа в тазгодишното издание на Laver Cup. Макар че не изигра нито една точка по време на турнира, италианецът отпразнува триумфа на Европа с някои от най-големите звезди.

Коболи към Алкарас: Ти си номер едно

22-годишният тенисист обаче се превърна в обект на сериозни критики от страна на феновете в Италия. Причината бяха репликите, с които Коболи окуражаваше Карлос Алкарас по време на финалния мач за турнира, в който испанецът осигури победата на отбора на Европа. "Ти си номер едно. Няма по-добър тенисист в света от теб", каза Коболи на своя съотборник Алкарас. Думи, превърнали се в обект на множество обиди от ревностните почитатели на родния любимец и водач в ранглистата - Яник Синер.

Флавио Коболи

Коболи се защити пред медиите в Италия

Коболи игнорира определенията като "неблагодарник" и "родоотстъпник". Той сподели, че не може да повярва, че трябва да се обяснява за нещо подобно и изрази огромното си уважение към своя именит сънародник: "Дори не знам какво да кажа. Намирам за абсурдно случващото се в Италия. Мисля си как е пълно безумие, че трябва да обяснявам защо съм казал, че Карлос Алкарас е най-добрият играч в света. Не е като да съм казал, че Карлос е по-добър от Яник или обратното. Изпитвам огромно уважение към Яник. Аз съм фен номер едно на Яник Синер и мога да кажа, че той ми помогна изключително много по време на изминалите мачове в Купа Дейвис. По никакъв начин не съм искал да го обидя. Важното е да имам неговото уважение, което смятам, че е така, а не това на хора, които нямат представа какво говорят."

Карлос Алкарас затвърди думите на Коволи с феноменалната си победа, осигурила обрат на Европа, за да триумфира с трофея.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес