Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Турската общност няма да позволи гавра с нея": Татяна Дончева за ДПС и влиянията в партиите (ВИДЕО)

26 септември 2024, 19:30 часа • 5102 прочитания

Делян Пеевски е причинно-следствената връзка за процесите в БСП. Това стана ясно от думите на лидера на "Движение 21" Татяна Дончева в предаването "Студио Actualno".

"Неговите подходи в политиката, инструментите, които той използва, много бруталният стил на поведение, ние намираме за застрашаващо и за Социалистическата партия, ако не бъдат взети сериозни и адекватни мерки. Ние сме направили темата обществено достояние, ако тя не е срещнала разбиране, животът ще покаже кой е бил прав и загрижен за левите идеи", коментира Дончева.

Според нея Доган и хората около него са подценили проблема или не са събрали смелост да се противопоставят на Пеевски достатъчно категорично. "Аз съм била прокурорът, който навремето спря регистрацията на ДПС, защото етническите партии не са желателни в регион като нашия. Така или иначе това съществува 30 или повече години. Те не могат да бъдат заличени. Ахмед Доган каза в едно изявление за техния актив, че тази партия гарантира на общността правата. Харесва ни или не ни харесва, етническата турска общност смята така. А щом смята така, посегателството върху партията гарант ще бъде схванато като посегателство върху самите тях", отбеляза Татяна Дончева. 

"Създателите на ДПС смятат, че имат принос към мирния преход, както и към това да се надживее възродителният процес. Те няма да оставят на някого да се гаври с тях. Какво и докъде може да постигне Пеевски в рамките на този етнос, предстои да видим на 27 октомври. Според мен изконното ДПС ще си вземе своето", каза още Дончева.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес