Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След оттеглянето от Пекин: Григор таи надежди за предпоследния Мастърс за 2024 година

26 септември 2024, 14:27 часа • 1719 прочитания

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров се оттегли от участие на турнира от сериите ATP 500 в Пекин. Причината е контузия, която го тормози в последните седмици. Сега българинът се надява, че ще успее да се възстанови навреме за предпоследния за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" - този в Шанхай.

Григор Димитров стиска палци за Мастърса в Шанхай

Турнирът в Шанхай започва на 2 октомври, което означава, че Гришо има по-малко от седмица на разположение, за да успее да се справи с проблема. Това е и един от последните големи турнири, на които Григор иска да участва през 2024 година. Другите два са Мастърсът в Париж, както и Финалите на ATP в Торино.

Григор Димитров

Шанхай - подцел към Финалите на ATP

Именно Финалите на ATP са една от целите пред Григор. Българинът засега е извън топ 8, заемайки 10-о място, но се надява, че ще успее да стопи пасива си до осмия в подреждането Алекс де Минор. Гришо рискува да изостане още с пропускането на турнира в Пекин, но както той самият многократно е отбелязвал, най-важното е да бъде здрав.

Пропускането на турнира в Пекин може да е и с цел пълно възстановяване за Мастърса в Шанхай, който е значително по-важен турнир и може да донесе повече точки на Гришо. Има опасност обаче българинът да не участва и в тази надпревара, ако контузията не му позволява.

Преди дни бе капариран трети билет за Финалите в Торино, като остават още пет.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес