Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор се справи с Иво Карлович без особени драми

10 май 2017, 22:49 часа • 13945 прочитания

Без големи затруднения в крайна сметка най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров взе победа във втория си мач от Мастърса в Мадрид. Българинът преодоля в два сета – 6:3, 7:5, сервис машината Иво Карлович и ще излезе в следващия си двубой срещу австриеца Доминик Тийм.

Мачът тръгна зле за Григор, който още в първия си сервис гейм подцени сечения бекхенд на Карлович и набързо се стигна до 0:40. Българинът обаче се представи блестящо след това, печелейки пет поредни точки благодарение на хубав сервис и агресивна игра, а след това проби от първи опит, като си извоюва преднината след два впечатляващи минаващи удара от бекхенд по диагонала. В петия гейм Димитров отново имаше проблеми на сервис, като трябваше да спасява две поредни точки за пробив, но го стори с лекота – с два аса и оттам-насетне лесно стигна до 6:3 в първия сет.

Вторият сет вървеше гейм за гейм до 5:5, когато Димитров стигна до 40:0 на сервис на Карлович след два страхотни минаващи от форхенд. Хърватинът вкара два аса, но при третата точка Григор влезе в разиграване и успя да направи минаващ от форхенд, с който на практика спечели мача.

Пълен репортаж от мача вижте в Sportlive.bg.

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес