Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров показа класа в доиграването срещу Куери

16 юни 2015, 16:25 часа • 16848 прочитания

Григор Димитров продължи към втория кръг на тенис надпреварата "Куинс" в Лондон. Това стана факт днес, след като българският маестро се добра до ценна победа с 4:6, 6:3, 6:4 над американеца Сам Куери.

Вчера двамата си размениха по един сет, след като Димитров беше на прага на отпадането, но след впечатляващи 20 минути взе втория сет и стигна до 1:1. Тогава беше прекратен и мача заради смрачаване.

Доиграването почна с бърз гейм на 0 за Куери. Григор Димитров също нямаше особени проблеми в своето подаване и, въпреки че допусна грешка от форхенд в самото начало, бързо записа на своята сметка следващите 4 точки.

Последва оспорван сервис-гейм на американеца, в който Гришо натисна добре от ретур. При 15:30 в своя полза българинът отново прати дълбока топка, но след това допусна непредизвикана грешка. Два бомбени сервиса на Куери му дадоха нов аванс - 1:2.

Гришо безпроблемно взе своето подаване и отново изравни, а след това се възползва от грешки на американеца за две възможности за пробив. Куери обаче не трепна и взе следващите 4 точки - 2:3, а след това и 3:3 с нов безупречен гейм на Димитров.

Двамата стигнаха безпроблемно до 4:4, като в този момент първият сервис на Куери спря да работи. Гришо се възползва отлично и с дълбоки ретури стигна до 15:40. Още при първата възможност той вкара два поредни впечатляващи форхенда, с което проби. Последва гейм на 0 и победа за Димитров.

Така след страхотен обрат Гришо ще продължи да защитава титлата си в Куинс. Той трябва да стигне поне полуфинал, за да запази точките си от миналата година (250). През настоящия сезон надпреварата вече е от ранг ATP 500.

На осминафиналите Димитров ще срещне Жил Мюлер.

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес