Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров показа добро настроение за сезона на трева

14 юни 2015, 15:45 часа • 11701 прочитания

Чувствам се специално на тревата. Това заяви първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който от понеделник, 15 юни, започва защитата на миналогодишната си титла в Куинс.

"Начинът, по който се движа, решенията, които взимам на корта...не знам защо се чувствам така, но това чувство е от първото ми стъпване на тревна настилка изобщо. Миналата година изживях невероятен момент. Едно от първите неща, които направих е да позвъня на баща ми. Спомнихме си как съм идвал тук с „уайлд кард”, а сега държах титлата в ръцете си”, каза Димитров пред медиите на Острова.

Българинът ще има много трудна задача в Куинс, след като още в първия мач ще играе със Сам Куери – шампион в турнира от 2010 година. Димитров води с 1:0 в преките двубои, като победата му дойде през 2013-та година във Вашингтон с 6:3, 6:2. Във втори кръг Димитров най-вероятно ще се изправи срещу коварния Жил Мюлер, който е много добър на трева или срещу ветерана Михаил Южни. Ако стигне до четвъртфинал, Димитров най-вероятно би срещнал Анди Мъри.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес