Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Казанлък предлага конкретни мерки за бизнеса и социално слабите

23 март 2020, 11:23 часа • 8031 прочитания

Конкретни мерки за бизнеса и социално слаби граждани предлага кметът на Казанлък Галина Стоянова предвид усложняване и удължаване на извънредното положение.

Сред предложенията й са изготвяне на списъци с граждани в невъзможност да финансират първостепенните си нужди, за които да се гласуват от общинския съвет еднократни помощи. Другите мерки, които предлага казанлъшкият кмет са пропорционално изчисляване на такса битови отпадъци за търговските фирми в зависимост от месеците, в които са работили. Патентният данък да се заплаща само за месеците, в които търговецът е работил в годината, е другото предложение и да се приеме 5-процентното намаление на данъците на физическите лица да важи за цялата година, а не само до 30 април. Предлаганите мерки ще се обсъдят от членовете на местния парламент и ще се въведат след обсъждане приемането им. 

На заседание на Общинския кризисен щаб Галина Стоянова докладва, че в община Казанлък от 13 март е спряно начисляването на тротоарно право за търговците. Освен това са прилагат строги мерки при извършването на тъжните обреди, засилена е дезинфекция, гражданите се призовават да останат по домовете си. 

На горещия телефон са подадени десетки сигнали за жители на община Казанлък, които са се завърнали от чужбина. 

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 23 март

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес