Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СОС одобри споразумението за ръст в заплатите в градския транспорт

23 февруари 2023, 13:28 часа • 1262 прочитания

Увеличават възнагражденията на работещите в градския транспорт в София. Това се случва след като Столичният общински съвет прие с пълно единодушие споразумението за сътрудничество между Столична община, „Столичен автотранспорт" ЕАД, „Столичен електротранспорт" ЕАД, „Метрополитен" ЕАД, „Център за градска мобилност" ЕАД и синдикалните транспортни федерации, съобщава заместник-кметът по транспорт Дончо Барбалов във "Фейсбук". 

В споразумението се предвижда увеличение на основните трудови възнаграждения на всички близо 7400 работещи в общинските транспортни дружества - водачи, диспечери, монтьори, работещи в поддръжката на транспортната инфраструктура, контрольори и други служители.

Според одобрения от СОС документ, повишението на заплатите в дружествата ще става на две стъпки - със 150 лева считано от 1 март 2023 г. и още 150 лева от 1 септември 2023 г. 

Припомняме, че увеличението беше договорено след среща на ръководството на Столична община със синдикатите. ОЩЕ: Увеличават заплатите в градския транспорт в София

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес