Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма да променят движението на "Орлов мост" в София

18 август 2016, 07:14 часа • 1988 прочитания

Строителството на третия лъч на метрото при Софийския университет по никакъв начин няма да попречи на движението на автомобилите по двата булеварда, стигащи до езерото Ариана. Това съобщи изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев ден след като Столичната община отмени собствената си заповед за организация на движението по десния завой на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" с бул. "Цариградско шосе", пише в. "Сега".

За въвеждането на забраната за влизане в завоя в посока "Младост" от 16 август 2016 г. до 15 август 2018 г. стана ясно още в петък, но часове след влизането й в сила, от "Московска" 33 промениха намерението си.

"Строителите искат да им е по-удобно, но после решихме, че за изграждането на входа на метростанцията откъм езерото Ариана площадката, на която ще работят, ще бъде от вътрешната страна и така няма да попречи на затварянето на завоя", заяви Братоев.

По думите му строителните дейности там ще започнат в скоро време, а започналото изпълнение на лъча от другата страна на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" върви в срок.

Изграждането на третия метродиаметър трябва да приключи през 2019 г. 16-километровото му протежение ще свързва кв. "Левски" с кв."Овча купел". До 3 години първо ще бъдат изградени тунелите и метростанциите в централните части на столицата от Малък градски театър зад канала до "Красно село", а след още една и останалите.

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес