Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местната власт и жителите на Елин Пелин обсъдиха новия начин за образуване на такса "смет"

03 септември 2024, 18:43 часа • 714 прочитания

В залата на Общински съвет - Елин Пелин се проведе среща на кмета на община Елин Пелин, председателя на Общинския съвет, кметове и кметски наместници от всички населени места, БКД и общинска администрация по повод предстоящото приемане на държавната НАРЕДБАТА за реда за изготвяне и образеца на план-сметката за относимите разходи за извършване на дейностите по предоставяне на услугите, за които се заплаща таксата за битови отпадъци, и за начина на изчисляване размера на таксата при прилагане на основите, предвидени в закона за местните данъци и такси.

На срещата бяха засегнати повсеместните проблеми с нерегламентираните сметища, образуващи се от недобросъвестност на гражданите. Усилена работа предстои и относно обособяването на терени за биоразградими отпадъци и правилното управление на този отпадък.

Предстои масова информационна кампания за запознаване на населението с държавната наредба, а следващата седмица в сградата на общинска администрация ще бъде проведена и още една среща, на която ще присъстват общинските съветници, кметове и кметски наместници, както и представители на общинска администрация.

Грижете се за природата – не хвърляйте просто отпадъци!

Знаете ли, че човек за година генерира 446 кг боклук, от който 125 кг е от опаковки… Те се рециклират по-лесно и по-ефективно, когато са правилно разпределени.

– Затова хвърляйте разделно! Как?

✿ В зелените контейнери: Стъклени отпадъци

✿ В сините контейнери: Хартиени и картонени отпадъци

✿ В жълтите контейнери: Пластмасови и метални отпадъци

Още: Община Елин Пелин ще отбележи традиционния събор "Обединението прави силата"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес