Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руската пропаганда готви удар по детско заведение - отсега набеждава Украйна в бъдеща "провокация"

16 септември 2024, 15:52 часа • 831 прочитания

Руската пропаганда подготвя почвата за евентуален удар по детска болница или детска градина в Украйна, като отсега опитва да набеди украинците в предстояща "провокация".

"Украинските родители могат само да гадаят"

Острие №1 на кремълската пропаганда Владимир Соловьов цитира уж информация от външното разузнаване (СВР) на Русия, според която "ръководството на специалните служби и военното командване на киевския режим, по внушение на своите куратори от САЩ, разработват сценарий за поредната нечовешка провокация. Предлага се нанасяне на руски ракетен удар по детско заведение на контролирана от Киев територия - болница или детска градина - с голям брой жертви", пише Соловьов в канала си в Telegram.

Още: Оценка: Путин ще разчита все повече на Ким - Русия не смогва с високите нива на загуби в Украйна (ОБЗОР - ВИДЕО)

Снимка: Getty Images

"Както казах, това е само въпрос на време. Сирийският сценарий: тичане с телата на децата и пъхането им в лицата на западните журналисти, които своевременно ще бъдат доведени на мястото на трагедията. И ако не им дадем такъв шанс, ще се наложи сами да организираме всичко", добавя той.

"Зеленски опитва маската на Молох, древно божество, на което са принасяни в жертва деца. Украинските родители могат само да гадаят къде ще се проведе това кърваво представление и дали децата им ще участват в постановката", твърди руският пропагандист.

Кремъл действа по познат сценарий

Русия неведнъж е правила внушения за бъдещи удари от страна на Украйна, за да прикрие собствените си военни престъпления - например с взрива на язовир Каховка, с атаки по АЕЦ "Запорожие" и т.н.

Що се отнася до ударите по детски институции, Соловьов удобно "забравя" фаталната атака по детската болница "Охматдит" в Киев. Не споменава, разбира се, и че руският диктатор Владимир Путин е издирван от Международния наказателен съд в Хага за отвличане на украински деца.

Още: 559 украински деца са загинали от началото на войната

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес