Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тадич: След изборите ще говорим за автономията на Войводина

19 април 2012, 12:12 часа • 6061 прочитания

Кандидатът за президент на Демократическата партия Борис Тадич заяви, че след изборите ще продължи диалога за обема и съдържанието на автономията на Войводина, предаде Радио Телевизия Войводина /РТВ/. По думите на Тадич всички решения трябва да бъдат в рамките на конституцията и интересите на гражданите на Сърбия. Тадич е заявил още, че след изборите няма да прави коалиция с Сръбската прогресивна партия.

Кандидатът на Демократическата партия Тадич има преднина от 3% пред кандидата на Сръбската прогресивна партия Томислав Николич, сочи проучването на Международния републикански институт, пише сръбският вестник ”Блиц”.

Според анкетата, проведена на 8 и 9 април, 31% от избирателите подкрепят Борис Тадич. Обществената подкрепа за Николич е 28%. На въпрос, за кого бихте гласували, ако във втори тур се явят Николич и Тадич, за лидера на Сръбската прогресивна партия биха гласували 35% от гласувалите, а за лидера на Демократическата партия – 34%. Според анализатори проучването показва, че състезанието между двамата лидери ще бъде неизвестно до самия край.

В същото време косовският премиер Хашим Тачи на заседание на правителството в Прищина е заявил, че Сърбия няма да може да организира на територията на Косово не само местни, а и парламентарни и президентски избори, пише днес сръбският вестник ”Данас”.

По думите на Тачи косовското правителство ще употреби всички законови механизми, за да възпрепятства „агресивните претенции на Сърбия”.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес