Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стартира кампанията „Осинови бебетата на зоопарк Варна!”

22 януари 2014, 14:53 часа • 30597 прочитания

Варненският зоопарк стартира кампания под наслов „Осинови бебетата на зоопарк Варна!”.

През 2013 г. при нас се родиха 1 маймунче, 5 дългоноси мечета , 2 благородни еленчета, едно лопатарче и едно бебе лама, съобщиха от зоокъта. Те могат да бъдат осиновени, чрез предоставяне на средства за месечната издръжка на избраното животно.

Ето и как варират необходимите за това суми: маймуна – 50 лв., дългоносо мече – 60 лв., благороден елен – 200 лв. , лопатар – 150 лв., лама – 150 лв.

Всички осиновители могат да станат кръстници и лично да подберат име на своя любимец. А при изявено желание могат и да поставят своето име до клетката на животното.Осиновител може да стане всяко физическо или юридическо лице.

„Удовлетворението и фактът, че по този начин ще помогнете на избрания от вас вид и опазването на природата, са незаменимо усещане. Вашият пример може да бъде последван от други хора и малката помощ да стане голяма. Най-правилните решения, тези които ни карат да се гордеем, че сме хора - се вземат със сърцето. Човек няма две сърца - едно за хората и едно за животните”, каза директорката на зоокъта Иванка Стоянова.

В знак на признателност  за грижите осиновителите ще получат специално създадена за случая грамота и снимка на осиновеното от тях  животно.

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес