Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Социалният министър: Ще подкрепим пострадалите от наводнението в Берковица

02 юни 2023, 09:50 часа • 551 прочитания

"Ще подкрепим пострадалите от наводнението в Берковица", стана ясно от думите на министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров пред медиите в парламента. 

"Искам да изразя съчувствието си към всички, които са пострадали в резултат на наводнението в Берковица. Също така да отбележа, че екипите на Министерството на труда и социалната политика и в частност Агенцията за социално подпомагане, ще окажат нужната подкрепа на всеки, който е пострадал. Заедно с кмета на общината ще организираме обходи по имотите на хората, за да могат да се идентифицират пострадалите", обясни министър Лазаров.

Той заяви, че от 1 юни действат нови правила в областта на социалното подпомагане. "В рамките на тези нови правила се предвижда една еднократна помощ за инцидентно възникнали нужди, която доскоро беше позната като 375 лв. В момента нейният размер е повишен значително и той е до 1512 лв.", обясни министърът. ОЩЕ: Започва оценяването на щетите след наводнението в Берковица

По думите му помощта варира в зависимост от пораженията, които има. "Бих искал още веднъж да отбележа, че тези средства представляват подкрепа за първите непосредствени нужди, които имат хората - за покупка на лекарства, храна", каза още той. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес