Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

19-годишният Светослав, пострадал при пожарите в Сакар, вече си е у дома

18 септември 2024, 19:47 часа • 665 прочитания

След два месеца, прикован в болничното легло, след поредица от тежки операции, с над 75 процента изгаряния по цялото тяло, Светослав Димитров днес се прибра вкъщи. 19-годишният футболен треньор от школата на Свиленград пострада по време на летните пожари, докато помагаше като доброволец.

За лекарите от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, случаят на излекуването на момчето е истинско чудо. На Светослав, освен лекарите, помогнаха и стотици доброволци, които дариха кръв.

През последните два месеца денонощно за живота на Светослав се бори екипът на доц. Елеан Зънзов. На 15 юли младежът беше приет в болница с изключително тежки изгаряния от втора и трета степен, с много малък шанс да оцелее, разказва БНТ.

Още: След 60 дни в болница: Изписват 19-годишния Светослав, пострадал тежко в пожар

"Много тежък случай е. Изключително обширно и дълбоко изгаряне, което лечението е доста трудно, продължително, както виждате. И за съжаление не винаги успешно, но в случая има така много добър край", каза доц. Елеан Зънзов – началник-клиника "Пластична и възстановителна хирургия".

За Светльо болницата през последните два месеца се превърна в негова "крепост", но и в "храм" на вярата и надеждата. Много хора дариха кръв за младежа, който претърпя 10 операции и му бяха прелети 140 банки кръв.

"Светослав е много силен, аз казах няколко пъти. Търпелив човек и благодарение на неговите усилия, които не бяха малко успяхме да стигнем до тук. Той достатъчно преживя и преживява, и начина, по който се държеше ни помогна много на нас. Един екип сме. Не можем един без друг", допълни доц. Елеан Зънзов.

Светослав Димитров обяви, че е бил приет в НСА и ще продължи там обучението си. Светльо тренира и малките футболисти от школата в Свиленград. Веднага след инцидента в затрогващо видео те му засвидетелстваха своята обич и подкрепа с думите: "Тренер, чакаме те. Обичаме те!"

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес