Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 19 септември 2024 г. (четвъртък)

18 септември 2024, 20:49 часа • 1739 прочитания

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 19 септември.

Какви ще са температурите? 

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

Облачно в планините

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече места в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Дъжд на места по морето

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес