Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще се раздели ли Цветанов с имунитета си?

05 юни 2013, 08:32 часа • 7488 прочитания

Ако до 9.00 часа тази сутрин скандалният бивш вътрешен министър и дясна ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов сам не се откаже от имунитета си, ще бъде създадена временна комисия и тя ще постави въпроса в Народното събрание, съобщи БГНЕС.

Въпреки обещанията, че сам ще се откаже от имунитета си след като това бъде поискано от главния прокурор, Цветан Цветанов не го направи и замина в чужбина. Миналият четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров поиска официално Цветанов да бъде разследван заради незаконното подслушване на политици, журналисти, бизнесмени и лидери на опозицията.

Миналата седмица стана ясно, че Цветанов е наел супер скъп немски адвокат във връзка с разследването за незаконно подслушване от МВР. До 8 години затвор може да получи бившият МВР шеф, ако прокуратурата му повдигне обвинение и докаже тезата си в съда. Обвинението, което ще му бъде повдигнато, е "допустителство по служба".

Обвинението е по чл. 285 от Наказателния кодекс във връзка с член 387 - така нареченото допустителство по служба - бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършат престъпление. Цацаров каза, че през инкриминирания период това са заемалите длъжността директори на СДОТО.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес