Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Селта натри носа на Реал (видео)

13 декември 2012, 09:15 часа • 5983 прочитания

Отборът на "Реал Мадрид" получи неприятен шамар точно преди Коледа след като загуби от "Селта Виго" с 1:2 в първи мач от осминафиналите на турнира за Купата на Краля.

"Селта" можеше да нанесе и още по-голямо поражение на белите, но голямата им звезда Кристияно Роналдо вкара ценен гол на чужд терен и остави шансовете на тима си да продължи напред живи.

Треньорът на "Реал" Жозе Моуриньо беше пуснал доста резерви в мача, като на терена не излязоха Серхио Рамос, Сами Кедира и Месут Йозил, а още през първото полувреме Карим Бензема бе сменен от Хосе Кайехон заради получена контузия. Йозил все пак влезе през второто полувреме, когато се случиха и по-интересните неща.

Първо новата датска звезда Крьон-Дели направи добър пробив по левия фланг, центрира към далечната греда и там Марио Бермехо заби топката зад резервния вратар на "Реал" - Адан, 1:0.

В 78-та минута "Селта" успя да вкара втори гол - след грешка на Чаби Алонсо Бустус се възползва и препарира Адан за втори път с удар от 25 метра.

За щастие на "Реал" Роналдо успя да върне един гол. Това стана в 85-тата минута, когато португалецът се възползва от добро подаване на Алонсо и с красив удар от воле в движение реализира.

В останалите мачове от снощи "Севиля" победи "Майорка" с убедителното 5:0 като гост и на практика отиде на 1/4-финал. "Атлетико Мадрид" нямаше проблеми с "Хетафе" и надделя с 3:0 след две попадения на Диего Коща и едно на Филипе Луис.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес