Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 29 август 2024 г. (четвъртък)

29 август 2024, 23:53 часа • 1618 прочитания

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна, сочи прогнозата за времето за 30 август.

Какви ще са температурите? 

През следващото денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Остават условията и за градушки.

През нощта северният вятър в Източна България ще отслабне, но утре отново ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 23° в североизточните до 31° в крайните югозападни райони, в София 25°-26°.

Валежи в планините

Над планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 20°-21°, на 2000 метра - около 13°.

Облачно по морето

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес