Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 16 август 2024 г. (петък)

15 август 2024, 20:32 часа • 1759 прочитания

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна, сочи прогнозата за времето за 16 август.

Какви ще са температурите? 

През нощта временни увеличения на облачността ще има над северозападните райони. Над останалата част от страната ще бъде ясно. Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западните и централни части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, а в източните райони, където и през втората половина от деня ще остане слънчево, умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София - около 34°.

Приятно в планините

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, по високите била и върхове умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°.

Слънчево по морето

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес