Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отличиха над 100 учители и ученици в Ловеч

22 май 2014, 16:28 часа • 18758 прочитания

Над 50 учители и 80 ученици бяха наградени от Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч на официална церемония в художествена галерия "Вароша".

Тържеството бе открито с химна "Върви, народе, възродени...", изпълнен от духовият оркестър на Професионалната гимназия по механоелектротехника – Троян, информира БТА. Поздрав отправиха и децата от детските градини "Снежанка" и "Първи юни" по случай 10 години предучилищно обучение.

"Вие работите за духовността, да градите личности и го правите с любов и търпение", обърна се към учителите директорът на инспектората Еленко Начев. Той заяви, че вече всяка година

Регионалният инспекторат по образованието в Ловеч ще връчва плакети на училищата, които честват повече от 130 години. Тази година отличени бяха ОУ "Васил Левски" в Априлци, ОУ "Христо Ботев" в с. Врабево, община Троян и ОУ "Васил Левски" - с. Борима, община Троян.

Грамоти получиха петима директори на училища в областта, както и директорът на Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Ловеч, Моника Дончева.

Заместник-кметът на община Тетевен Левчана Хаджиева бе отличена за ползотворна съвместна дейност в областта на образованието.

Грамоти бяха връчени и на директори и учители от детските градини. Отличени бяха също заслужили педагози от началното образование и от всички сфери на средното. Наградени са също около 80 ученици, лауреати от конкурси, фестивали, олимпиади и състезания.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес