Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 14 май

14 май 2018, 22:00 часа • 15738 прочитания

Неоптимистични новини около алпиниста Боян Петров, икономически развития у нас, а в Израел - насилие и жертви след преместването на американското посолство. Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 14 май, понеделник.

НАМЕРИХА ЕКИПИРОВКА НА БОЯН ПЕТРОВ, НЕГО - НЕ

Екипът на шерпите, който издирва българския алпинист Боян Петров, се връща в базовия лагер под Шиша Пангма. Спасителите са успели да открият част от екипировката на алпиниста и отделни инструменти. Друга следа от Боян Петров засега няма.

ВЕЧЕ НАБИРАТ СИЛА ТЕОРИИТЕ, ЧЕ С БОЯН ПЕТРОВ СЕ Е СЛУЧИЛО НЕЩАСТИЕ МЕЖДУ ЛАГЕР 3 И ВРЪХ ШИША ПАНГМА

Между лагер 3 и самият връх Шиша Пангма има няколко пропасти. Става въпрос за пропасти, които често са изцяло покрити със сняг и е напълно възможно при преход, ако се отклониш дори минимално, да се случи трагедия. Точно такава е теорията на един от най-опитните шерпи в Непал, който е близък приятел и на Боян Петров. Това заяви Кирил Петков – един от близките приятели на Петков, който е на място в Непал и следи отблизо спасителната операция в помощ на големия ни алпинист.

МИРОСЛАВ НЕНКОВ: ИМА ЕДНА ШАЙКА, КОЯТО ИЗТОЧВА КРЪВТА НА ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА

"Има една шайка, която източва кръвта на здравната ни система". Това заяви бившият министър на здравеопазването Мирослав Ненков. По думите му какъвто и контрол да се наложи "ще започне различно въздействие срещу този, който се опитва да контролира. Най-вече чрез медиите. Случката заради която ген. Петров се оттегли от поста е точно такава."

ДЪРЖАВАТА НАРОЧНО ПОЗВОЛЯВА ИЗМАМИ С ГОРИВА ПРЕЗ БЪЛГАРСКО ПРИСТАНИЩЕ?

От 1 януари тази година всички митнически складове трябваше да са оборудвани с измервателни уреди, свързани с Агенция "Митници" и с НАП – съгласно промени в Закона за акцизите и данъчните складове (чл. 103в, ал. 1). Изключения не се предвиждаха.

ДО КРАЯ НА 2018-ТА МОЖЕ ДА ИМА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА ИНВЕСТИТОР ЗА АЕЦ „БЕЛЕНЕ”

България трябва да потърси възможност за реализирането на пазарен принцип и без държавна гаранция на АЕЦ „Белене“, за да стартира този процес ще бъде необходим мандат от парламента. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на форума „Атомекспо 2018“ в Сочи.

РАЗСЛЕДВАТ ОФИЦИАЛНО МВР ЗАРАДИ СЪМНИТЕЛНИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) се е захванала с обществени поръчки на МВР. АДФИ разследва поръчките след сигнал на неправителствената организация Антикорупционен фонд.

ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЛЕТНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН: РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ, ЧИСТА ВОДА И ТИШИНА

През това лято концесионерите и наемателите на плажовете трябва да поставят началото на разделно събиране на отпадъците, каза днес във Варна министърът на околната среда Нено Димов.

КМЕТЪТ И ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ НА РАДОМИР ОТИВАТ НА СЪД
ПРОЧЕТИ ОЩЕ : HTTPS://WWW.ACTUALNO.COM/SOCIETY/KMETYT-I-ZAMESTNIK-KMETYT-NA-RADOMIR-OTIVAT-NA-SYD-NEWS_674469.HTML
© ACTUALNO.COM

ОТ ЮЛИ СЕ ОЧАКВА ПОСКЪПВАНЕ НА ТОКА, ПРИРОДНИЯ ГАЗ, ПАРНОТО И ТОПЛАТА ВОДА

Прогнозата е на председателя на КЕВР Иван Иванов. Над 90% от природния газ у нас е внос от един единствен източник - Русия. Именно заради поскъпването на руския газ, се увеличават и цените.

САЩ ОТКРИХА ПОСОЛСТВОТО СИ В ЙЕРУСАЛИМ

Въпреки кървавите сблъсъци в Ивицата Газа, при които загинаха над 50 палестинци.

НЕТАНЯХУ ОПРАВДА НАСИЛИЕТО В ИВИЦАТА ГАЗА

„Терористичната организация Хамас заяви намерението си да унищожи Израел и изпрати хиляди да разрушат оградата ни на границата в опит да постигнат това. Ние ще продължим да действаме така, че да осигурим безопасността и сигурността на страната ни и гражданите й", заяви той.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес