Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Банско: Недопустимо е курортът да остане без ток в Новогодишната нощ

05 януари 2016, 10:33 часа • 4836 прочитания

Недопустимо е централната част на курорт като Банско да остане без електрозахранване в Новогодишната нощ и на 1 януари. Това коментира кметът на Банско Георги Икономов, предаде Фокус.

По думите му повредата е предизвикала неудобство както за хотелиерите, така и за туристите.

Георги Икономов отбеляза, че по време на аварията не е имало дежурен екип на електроразпределителното дружество, който да възстановят захранването, довело до недоволството на туристите.

“Връщат се резервации, хотелиерите започват да губят и за мен е необяснимо как не е направена една нормална профилактика в най-големия ни зимен курорт. Натоварването тогава ще бъде огромно, но това ще доведе до по-големи приходи за ЧЕЗ и е съвсем нормално да осигурят екип. Даже и два, за да може да протече нормално туристическият процес, да може хората, които идват в Банско, да остават доволни, а не да се връщат обидени и гневни и с развалено настроение и очаквания за града ни“, коментира кметът на Банско.

Георги Икономов уточни, че е посъветвал хотелиерите да подадат съдебни искове за пропуснати ползи.

Георги Икономов допълни, че се очаква успешен сезон. Вероятен обилен снеговалеж в края на март и април, какъвто имаше миналата година, ще удължи ски сезона, каза още кметът на Банско.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес