Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филмираната екзекуция на Осама излиза през декември

19 септември 2012, 13:50 часа • 12281 прочитания

Убийството на Бин Ладен ще бъде представено на филм от американската режисьорка Кетрин Бигелоу, позната с оскаровия си филм за войната в Ирак "Hurt Locker", съобщи "Денешен". По-рано днес тя съобщи, че през декемврви предстои премиерата на новия й филм, посветен на убийството на "най-издирвания световен терорист", предаде КРОСС.

Както съобщи Бигелоу, филмът се подготвя с финансовата подкрепа на американската администрация, което й помогнало да получи достъп до многобройни архивни документи, до които все още "външен на Пентагона човек" не е получавал разрешение за достъп и работа.

Тази новината обаче съвсем не се хареса на някои конгресмени, които заявиха опасенията си, че по този начин е възможно в медиите да бъде оповестена информация с конфиденциален характер.

След серията от нападения срещу американски дипломатически представителства от началото на този месец някои специалисти отбелязаха своята загриженост от пускането на такъв филм.

Но както посочват някои медии, свързани с филмовата индустрия в Холивуд, първоначалните планове на компанията "Сони" били филмът да бъде представен през ноември, непосредствено преди президентските избори в страната. По неизвестни засега причини това решение било отменено и по последни сведения, премиерната прожекция на тази лента ще се проведе на 19 декември.

Редактор: Яна Баярова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес