Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко направи министрите специални

01 юни 2012, 11:26 часа • 4997 прочитания

Искам специално да поздравя още веднъж всички вас, тъй като в доклада на „Мудис“ за годината са отчетени всички наши приоритети и постигнати успехи и констатации.

Това е заявил премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана в сайта на Министерски съвет.

„Финансовия министър специално, вътрешния министър специално, правосъдния министър специално, Дончев – за усвояването на еврофондовете, и повтарям всички, които с нещо са допринесли. Това, което вчера направихме с Дянков и Добрев относно парите, които се дават по „Конкурентоспособност“, трябва с пълна мощ да продължи, да се ретранслира, да се мултиплицира, тъй като това са фирми в абсолютно целия спектър на бизнеса”, е казал Борисов.

Според него това е много хубава програма.

„С тези пари хората правят неща, които са много видими и за самите работници. С тях правят покриви, правят съблекални, правят бани, правят стаи за почивка, купуват машини, купуват системи за управление, просто са много видими и много бързо влизат в потребление и реално се усещат от хората. И там стои близо милиард, който чака. Така че паралелно с енергийната ефективност, тук няколко дни тази тема малко затихна, Лили, да се започне отново, няма да ги оставяте. Енергийната ефективност, Тотю Младенов с програмите за социалната заетост на младите хора и обучението и конкурентоспособност, преди да започнете да говорите по каквато и да е тема, казвате: „Да напомня, енергийна ефективност, конкурентоспособност, подготовка на младите хора за шест месеца“, и тогава започвате да говорите по друга тема. Просто хората трябва ежедневно да ги подбутваме, да отиват да вземат тези пари”, е казал още премиерът Бойко Борисов пред министрите.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес